Technologische vooruitgang voor een gesloten kringloop
Melkveebedrijf Van de Streek investeert in een mono-mestvergister voor energieonafhankelijkheid en optimalisatie van de agrarische kringloop.
Melkveebedrijf Van de Streek investeert in een mono-mestvergister voor energieonafhankelijkheid en optimalisatie van de agrarische kringloop.
Regionale initiatieven en politieke verschuivingen benadrukken de noodzaak van monovergisters als integrale oplossing voor duurzaamheid en economische stimulans.
Maatschap Schuurmans in Warga installeerde een mono-mestvergister met hulp van Biolectric, waarbij groene energie en stikstofbesparing centraal staan.
Biolectric’s stikstofstripping technologie biedt potentieel voor aanzienlijke milieu- en landbouwvoordelen, maar wordt gehinderd door beleidsbeperkingen en erkenningstekort.
Belgische melkveebedrijven tonen sterke toewijding aan duurzaamheid, met een significante toename van initiatieven, waaronder energieproductie en efficiëntieverbeteringen.
Steven en Fien in Zulte zetten koeienmest om in elektriciteit met hun biogascentrale, verminderen kosten en bevorderen klimaatvriendelijke praktijken.
Melkveebedrijf Nagels in Alken test de CDC-vloer die methaangas uit koeienmest omzet in energie, potentieel voor toekomstige brede toepassing.
Belgische bedrijven innoveren voor een duurzame toekomst, van brouwerijen tot geothermie, waterrecycling en walstroom in havens.